Nådendal, dörren

Keitä olemme

Sofia Lindroos tutustui gregoriaaniseen musiikkiin Helsingin Olaus Petrin ruotsalaisessa seurakunnassa, jossa Valter Maasalo johti Schola Olaus Petriä. Kiinnostus saada laulaa gregorianiikkaa itse jatkui hänen osallistuessaan Hilkka-Liisa Vuoren birgittalaulukursseille, ja osaltaan innoitti tämän sivuston laatimiseen. Sofia on toiminut Cantus sororum – Sisarten laulut -projektissa koordinaattorina. Hän on valinnut laulut ja sovittanut ruotsinkieliset tekstit osaan niistä sekä vastaa useimmista sivuston artikkeleista. Sofia on saanut koulutuksensa Sibelius-Akatemiassa ja työskentelee laulajana, viulunsoitonopettajana ja kuoronjohtajana.

Valter Maasalo on toiminut projektissa nuottilaitosten, tekstin sovittamisen, videoiden ja sivuston tietoteknisen toteutuksen kanssa sekä laulajana. Hän on myös tuottanut osan artikkeleista. Valter työskentelee konsulttina IT-alalla, ja sen lisäksi vaikuttaa musiikkipiireissä laulajana, sovittajana, säveltäjänä ja nuottitoimittajana. Hän on Suomen johtavia gregoriaanisen musiikin esittäjiä.

Kiitämme:

Lämmin kiitos helsinkiläisille Käpylän kirkolle ja Oulunkylän seurakunnalle, jotka ovat tarjonneet mahdollisuuden äänittää 2019–2022. Kiitos ääniteknikko Mika Koivusalolle!

Lämmin kiitos tukijoillemme:

  • Helsingin Olaus Petrin ruotsalaisen seurakunnan Perjantaiseuran rahasto, 
  • Otto A. Malmin lahjoitusrahasto, 
  • Nygrénin säätiö, 
  • Hélène ja Walter Grönqvistin säätiö,  
  • Svenska litteratursällskapet ja
  • Svenska kulturfonden i Finland.

Olemme myös mitä lämpimimmin kiitollisia Gunnel Lundénille (†) perheineen luvasta julkaista Tryggve Lundénin käännöksiä. Musiikin tohtori Hilkka-Liisa Vuoren apu ja johdatus ovat olleet ensiarvoisen tärkeitä projektin etenemiselle. Lämmin kiitos myös Viveca Servatiukselle tuesta ja mielenkiinnosta! Kiitos myös Jaakko Mäntyjärvelle englannin käännöksistä.

Valokuvat: Lars Kastilan (Naantalin kirkko), Sofia Lindroos (Vadstenan luostarikirkko) ja Valter Maasalo (Olaus Petrin kirkko, Helsinki).

Suomennos: Valter Maasalo.